Google deelt inzichten over Content Verwijdering: 404s en meer

Google Webmaster Help toont een aantal interessante gegevens uit Google’s John Mueller over inhoud verwijdering uit de index van Google en/of zoekresultaten.

Sommige van deze punten zijn al bekend, maar elke SEO en webmaster zou deze ook moeten begrijpen. Hier zijn de belangrijkste punten:

  • De URL-verwijder tool is niet bedoeld om gebruikt te worden voor normale onderhoud.¬†Daarom bestaat er een limiet.
  • De URL-verwijder tool verwijdert geen URL’s uit Google’s index, maar uit de zoekresultaten.
  • Het robots.txt-bestand verwijdert geen inhoud uit Google’s index, maar omdat Google er niet meer op kan crawlen en de inhoud zien zijn die URL’s over het algemeen niet zichtbaar.
  • Om inhoud vanuit Google’s index te verwijderen, moet Google in staat zijn om hetconntent uit gogole verwijderen te kruipen en een noindex robots meta-tag, of een 404/410 HTTP resultaat code (of een redirect, etc) zien.
  • Google behandelt 404 over het algemeen hetzelfde als 410, met een klein verschil. De 410 URL’s hoeven meestal niet herbevestigd te worden door ”recrawling”, hierdoor worden ze uiteindelijk sneller uit de index worden verwijderd.¬†In de praktijk is het verschil nauwelijks zichtbaar, maar het is beter als je de mogelijkheid hebt om een ‚Äč‚Äč410 te gebruiken voor inhoud die werkelijk is verwijderd.

De 404 versus 410 punt is erg interessant.¬†Met een 404 resultaat code, zal Google meestal opnieuw ”crawlen” om te controleren of de pagina echt niet is gevonden.¬†Maar als je een 410 gebruikt, hoeft Google ¬†het niet opnieuw ”crawlen” om te controleren of de pagina echt niet bestaat.¬†Dit is een belangrijk punt voor webmasters om te weten.¬†Het is veiliger om werken met een 404, maar ¬†het lijkt sneller te gaan als je werkt met een 410.

Het tweede punt is dat Google zegt dat de URL-verwijder tool geen URL’s verwijdert uit de index, maar uit de zoekresultaten van Google.¬†Velen weten dit, maar het is belangrijk punt om mee rekening te houden.

Written by

avatar

Comments are closed.