Penguin 4 (2.0)

Penguin 4Google’s Matt Cutts zegt dat deze update 2,3% van zoekopdrachten in het Engels be√Įnvloedt en ook gevolgen heeft voor andere talen, maar het percentage is afhankelijk van het niveau van spam in die talen.

 

Matt zei op zijn blog:

”We begonnen met het uitrollen van de volgende generatie van de Penguin webspam algoritme vanmiddag (22 mei 2013), en de uitrol is nu voltooid. Ongeveer 2,3% van de Engels-Amerikaanse zoekopdrachten zijn getroffen in de mate dat een gewone gebruiker zou kunnen opmerken. De wijziging heeft ook invloed voor andere talen wereldwijd. De reikwijdte van Penguin per taal verschilt, bijvoorbeeld talen met meer webspam zullen meer impact zien.¬†Dit is de vierde Penguin-gerelateerde lancering van Google, maar omdat dit een bijgewerkte algoritme heeft en niet alleen een data-refresh is, verwijzen wij intern naar deze verandering als Penguin 2.0.”

Hier zijn de vorige updates:

Pingu√Įn 1 op 24 april 2012

Penguin 2 op 24 mei 2012

Penguin 3 op 5 oktober 2012

Er zijn veel mensen die klagen over ranking die dalen en enkele over pieken. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, vooral voor de Nederlands markt.

Written by

avatar

Comments are closed.