Ben je opzoek naar goedkope backlinks voor je website? Lees dan verder…

Iedereen die een online business heeft, vraagt zich op een gegeven moment af of het nou wel verstandig is om backlinks te kopen. Dat is ook niet zo gek aangezien een Google top positie veel geld kan opleveren. Het is zelfs zo dat je in sommige niches er niet aan ontkomt. Ik ga in deze post proberen om zo goed mogelijk uit te leggen wat backlinks kopen inhoudt. Voordat je verder leest wil in benadrukken dat backlinks kopen tegen Google richtlijnen is en  9 van de 10 keer weggegooid geld is als je niet weet waar je mee bezig bent.

Mag je backlinks kopen? 

Antwoord is een simpele nee, je mag volgens Google geen backlinks kopen of verkopen. Als je dit doet kan je worden bestraft. Het straf voor de verkopende partij is een lager pagerank en het straf voor de aankoper is dat het gekochte link niet meer meetelt.

Voorop gesteld dat backlinks kopen en verkopen volgend Google niet mag, gaan we verder om toch het onderwerp backlinks kopen verder te belichten.

Wat is het kenmerk van een goed backlink?

Een goed backlink komt meestal van een website met een pagerank van 1 of hoger. Backlink wordt door de eigenaar van de website geplaatst en je hebt invloed op de backlink. Je moet op elke gewenst moment de backlink (eventueel tegen betaling) kunnen aanpassen of verwijderen. Een kwaliteit backlink kan naar mijn idee nooit goedkoper dan 5 euro zijn. De webmaster moet er de tenslotte de tijd voor nemen en de backlink plaatsen. Daarbij komt ook dat hij veel kosten maakt om de Pagerank van de website op niveau te houden.

Backlinks waar je geen invloed op kan uitoefenen zijn meestal automatish geplaatst en beregen veel risico met zich mee, en zijn heel vaak weggegooid geld.

Wat zijn de kenmerken van slechte backlinks :

Slechte backlinks worden heel vaak in grote getallen aangeboden. Je krijgt dan tientallen of soms wel honderden of duizenden backlinks voor een paar tientjes of een paar euro. Dit soort backlinks komen heel vaak van internationale websites en worden automatisch geplaatst. Het invloed van dit soort backlinks is van korte duur en brengt risico`s met zich mee.

Als je backlinks wilt kopen moet je altijd een simpel vraag stellen aan de verkoper, en die vraag is ‚ÄėKan je de links op elke gewenst moment aanpassen, eventueel tegen een betaling‚Äô.

Wat voor soort backlinks kan je kopen?

Naar mijn idee zijn alle backlinks in onderstaande¬†categorie√ęn¬†onder te verdelen :

  • Sitewide backlinks.¬†Dit kan een header, sidebar of footer backlink zijn. Je backlink komt dan op de homepage, alle bestaande pagina en alle pagina`s die in de toekomst aangemaakt worden. Het nadeel hiervan is dat op grote website kan leiden tot te veel backlinks.
  • Op de Pagerank page backlink.¬†In dit geval gaat het om een backlink vanaf een pagina met een bepaald pagerank. Dit is eenmalig en er komen geen links meer bij.
  • In post backlinks.¬†Dit zijn backlinks die in een¬†artikel¬†of post zitten verwerkt. De post heeft meestal een pagerank NUL en krijgt eventueel in de toekomst een pagerank. Hierin wordt ook nog onderscheid gemaakt tussen blog post en¬†artikel¬†directory‚Äôs.¬†Artikel¬†directory‚Äôs¬†zijn over het algemeen minder¬†effectief¬†¬†dan blogs, ook dit is weer zeer afhankelijk van de website en pagerank.
  • Comment backlinks.¬†Backlink in de vorm van een¬†commentaar¬†op een bepaald topic of post. Dit zijn meestal rel=nofollow baclinks. Dit soort links worden vaak¬†automatisch¬†aangemaakt en in grote getallen verkocht.
  • Profiel backlinks.¬†Dit zijn backlinks in de handtekening van een profiel op een bepaalde forum of platform.¬†Dit zijn meestal rel=nofollow baclinks. Dit soort links worden vaak¬†automatisch¬†aangemaakt en in grote getallen verkocht.
  • .EDU en .GOV backlinks.¬†Dit zijn backlinks van autoriteit websites., maar worden op dit moment in de spam vorm verkocht. Een¬†legitiem¬†.edu of .gov backink heeft wel heel veel invloed, maar is ZEER¬†moeilijk¬†verkrijgbaar.
  • 2.0 en social media backlinks.¬†Dit zijn backlinks van social media en 2.0 platformen. Dit soort backlinks worden ook in grote getallen door spammers verkocht.
  • Startpagina of directory backlinks.¬†Dit soort backlinks komen van website die andere websites¬†indexeren. Je kan je heel vaak gratis aanmelden op zo een website. Er bestaan ook betaalde varianten. Ook hier is de kwaliteit afhankelijk van de pagerank en relevantie.
Ik wil nogmaals benadrukken dat het ZEER belangrijk is dat je weet waar je mee bezig bent! Mocht je besluiten om een backlinks te kopen, overleg dan eerst met een SEO specialist. Tegenwoordig is Google erg actief bezig met het bestraffen van dit soort praktijken. Het is zeer belangrijk om een goed linkprofiel te hebben en te houden.

Koop hier direct betrouwbare Nederlandse backlinks.

Vragen of opmerkingen?
Ik heb geprobeerd om de belangrijkste punten hierboven op te noemen. Heb je aanvullingen of vragen? Laat een commentaar achter.