Linkbuilding

Linkbuilding is een groot onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Het algoritme van een zoekmachine bepaalt de positie van een bepaald website of webshop aan de hand van bepaalde signalen. Een van die signalen is een backlink wat uw website van een ander website krijgt. Het achter liggende gedachte is dat, populaire websites vaker een backlink krijgen van ander websites. Linkbuilding houdt dan ook alle werkzaamheden in die met het verkrijgen van backlinks te maken heeft.

Momzic handhaaft geen uurtarief!

Ik wil linkbuilding uitbesteden

SEO is Linkbuilding

Sinds het ontstaan van internet bestaan er zoek scripts en zoekmachines, maar sinds Google is het grote publiek het gaan gebruiken en bij het woord zoekmachine denken heel veel mensen direct aan Google. Linkbuilding is principe ook ontstaan door Google. Aangezien heel veel mensen Google gebruiken, is het zeer lucratief om in Google gevonden te worden.

Google werkt op basis van een algoritme. Die algoritme bekijkt alle data dat er beschikbaar is over een website en vergelijkt dat met alle andere websites. Aan de hand van bepaalde factoren bepaalt het algoritme welke website op welke positie terechtkomt in de zoekresultaten. Om deze algoritme betrouwbaar te maken, moet er een constante factor zijn die moeilijk gesimuleerd kan worden. Bij Google is dat een backlink.

Google heeft er in het begin ervoor gekozen om backlinks die een website van andere websites plaatst zwaar mee te laten te tellen. Het is immers een tijdrovende klus om een link naar een ander website te plaatsen en het zorgt er ook nog eens voor dat je bezoekers niet op jouw website blijven maar naar een ander website gaan. Voor een website moet het dan wel erg belangrijk zijn om een link terug te krijgen. Hoewel tegenwoordig backlinks door opkomst van Social Media niet meer zo belangrijk zijn als vroeger, zijn ze nog steeds relevant.

Sinds het bekend is geworden dat backlinks een groot onderdeel zijn van het algoritme, zijn SEO specialisten opzoek gegaan naar backlinks en zo is linkbuilding ontstaan. Dit heeft geresulteerd in linkruil, link verkoop en linkbuilding diensten. Dit is allemaal niet de bedoeling geweest van Google en Google probeert dit te bestraffen door allemaal aanpassingen te doen aan haar algoritme. Voorbeelden hiervan zijn de recente Panda en Penguin updates.

Wat zijn de populairste linkbuilding methodes?

Populairste linkbuilding methodes zijn :

  • Linkruil:¬†U gaat opzoek naar relevante websites en vraagt ze of ze een backlink op hun website willen plaatsen in ruil voor een backlink terug. Een ander variant hiervan is ABC linkruil. ABC houdt in dat u niet direct een backlink naar uw link partner plaats maar via een ander website. Linkruil is tegen Google richtlijnen en ABC maakt dit vat moeilijker te detecteren.
  • Startpagina en¬†directory¬†aanmeldingen: U meldt uw website aan bij relevante¬†startpagina‚Äôs¬†en¬†directory‚Äôs.
  • Gast bloggen:¬†Content schrijven op andere blogs en websites in ruil van 1 of meerdere backlinks in de post te mogen verwerken.
  • Commentaar¬†backlinks:¬†Reageren op¬†bestaande¬†topics en berichten.
  • Video backlinks:¬†Video`s delen op video websites met een backlink maar de eigen website.
  • Image backlinks:¬†Foto`s delen op het internet met een backlink naar de eigen website.
  • Goed Content:¬†Zorgen voor content dat mensen graag op hun website willen hebben. Dit kunnen¬†video‚Äôs,¬†foto‚Äôs,¬†statistieken, en goeie blog post zijn.
  • Nieuws¬†berichten:¬†Nieuws berichten plaatsen met een backlink naar de eigen website.
  • Soical media backlinks:¬†Ervoor zorgen dat¬†mensen een like, Google+ of Tweet van¬†de eigen website geven.
  • Artikel¬†backlinks: Artikelen posten op¬†artikel¬†directory‚Äôs¬†in ruil van een backlink.

Hierboven zijn de belangrijkste linkbuilding methodes aangegeven.

Wat voor soorten backlinks zijn er?

Heel simpel gezegd zijn er 2 soorten backlinks. U hebt ”do follow” en ”no follow” backlinks. Het verschil tussen deze twee is dat een backlink met een rel=nofollow geen ‘pagerank juice” doorgeeft naar de website waar het naartoe linkt.

Post Penguin update linkbuilding

Na het Penguin update is het zeer belangrijk geworden dat u niet al te veel backlinks hebt op het zelfde anker tekst. Het is dus ook zeer belangrijk dat u meerdere variaties van uw zoekwoord gebruikt als u gaat backlinken.

Wat is SEO?

Menig webmaster zal wel weten dat zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, dé manier is om bezoekers naar uw website te trekken. Er bestaan rondom SEO echter helaas nog steeds te veel misverstanden. Eén daarvan is de waarde die wordt gehecht aan de verschillende aspecten binnen SEO. On-site SEO, dus de zoekmachine optimalisatie op de site zelf, wordt gezien als één van de grote drijfveren achter het succes van een website qua zoekmachine optimalisatie. Ook wordt de leeftijd van een domein en het vertrouwen dat Google geeft aan dat domein wel eens als belangrijkste factor genoemd. Het is van groot belang dat u beseft dat er maar één onderdeel is binnen SEO dat zorgt voor het meeste effect op de zoekresultaten voor uw site in positieve zin: linkbuilding. Probeer dat feit te allen tijde te onthouden en laat u vooral niets anders wijsmaken.

Alle factoren naast linkbuilding zorgen voor een goede basis en een mooie eerste indruk tegenover Google en andere zoekmachines. Linkbuilding komt daarbij om de daadwerkelijke plek in de zoekresultaten te bepalen. Met linkbuilding is het mogelijk om die prachtige eerste positie te bemachtigen, zonder linkbuilding hoeft u daar niet eens over na te denken. Zorg ervoor dat u constant bezig blijft met het ontvangen van backlinks naar uw website op andere sites. En realiseer u tegelijkertijd hoe belangrijk die backlinks zijn. Vraag om de juiste ankerteksten en de mooiste plekjes voor die backlinks, dat zorgt voor de beste resultaten.

Begin rustig, mail een paar webmasters met de vraag of uw link op hun linkpagina mag komen. Dat doet u vervolgens steeds vaker en uiteindelijk probeert u zo veel mogelijk plekken te bemachtigen waar een link naar uw website staat. U zult zien dat u dan de posities in Google krijgt waar u altijd van droomde. Kijk voor informatie op linkbuilding24.nl