Linkbuilding

Linkbuilding is een groot onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Het algoritme van een zoekmachine bepaalt de positie van een bepaalde website of webshop aan de hand van bepaalde signalen. Een van die signalen is een backlink welke uw website van een ander website krijgt. De achterliggende gedachte is dat populaire websites met relevante content vaker een backlink krijgen van andere websites. Linkbuilding houdt dan ook alle werkzaamheden in die met het verkrijgen van backlinks te maken hebben.

Momzic hanteert geen uurtarief.

Ik wil linkbuilding uitbesteden

SEO is Linkbuilding

Sinds het ontstaan van internet bestaan er zoek scripts en zoekmachines, maar sinds Google is het grote publiek het gaan gebruiken en bij het woord zoekmachine denken heel veel mensen direct aan Google. Linkbuilding is principe ook ontstaan door Google. Aangezien heel veel mensen Google gebruiken, is het zeer lucratief om in Google gevonden te worden.

Google werkt op basis van een algoritme. Dit algoritme bekijkt alle data die er beschikbaar is over een website en vergelijkt dat met alle andere websites. Aan de hand van bepaalde factoren bepaalt het algoritme welke website op welke positie terechtkomt in de zoekresultaten. Om dit algoritme betrouwbaar te maken, moet er een constante factor zijn die moeilijk gesimuleerd kan worden. Bij Google is dat een backlink.

Google heeft er in het begin voor gekozen om backlinks die een website van andere websites plaatsen zwaar mee te laten te tellen bij de positionering in de ze zoekresultaten. Het is immers een tijdrovende klus om een link naar een andere website te plaatsen en het zorgt er ook nog eens voor dat je bezoekers niet op jouw website blijven maar naar een andere website gaan. Voor een website moet het dan wel erg belangrijk zijn om een link terug te krijgen. Hoewel tegenwoordig backlinks door de opkomst van Social Media niet meer zo belangrijk zijn als vroeger, zijn ze nog steeds relevant.

Sinds het bekend is geworden dat backlinks een groot onderdeel zijn van het algoritme, zijn SEO specialisten opzoek gegaan naar backlinks en zo is linkbuilding ontstaan. Dit heeft geresulteerd in linkruil, link verkoop en linkbuilding diensten. Dit is allemaal niet de bedoeling geweest van Google en Google probeert dit te bestraffen door allemaal aanpassingen te doen aan haar algoritme. Voorbeelden hiervan zijn de recente Panda en Penguin updates.

Wat zijn de populairste linkbuilding methodes?

  • Linkruil: U gaat op zoek naar relevante websites en vraagt of ze een backlink op hun website willen plaatsen, in ruil voor een backlink terug. Een andere variant is ABC linkruil. ABC houdt in dat u niet direct een backlink naar uw link partner plaatst maar via een andere website. Linkruil is tegen Google richtlijnen en ABC linkruil maakt dit wat moeilijker te detecteren.
  • Startpagina en directory aanmeldingen: U meldt uw website aan bij relevante startpagina’s en directory’s.
  • Gast bloggen: content schrijven op andere blogs en websites in ruil voor het verwerken van √©√©n of meerdere backlinks in de post.
  • Video backlinks: video’s delen op video websites met een backlink naar de eigen website.
  • Image backlinks: foto’s delen op het internet met een backlink naar de eigen website.
  • Relevante content: zorgen voor content die mensen graag op hun website willen hebben. Dit kunnen video’s, foto’s, statistieken of een goede blog post zijn.
  • Nieuws berichten: nieuws berichten plaatsen met een backlink naar de eigen website.
  • Social media backlinks: ervoor zorgen dat mensen een like, Google+ of tweet van de eigen website geven.
  • Artikel backlinks:artikelen posten op artikel directory’s in ruil voor een backlink.

Wat voor soorten backlinks zijn er?

Heel simpel gezegd zijn er twee soorten backlinks. Er zijn ‚ÄĚdo follow‚ÄĚ en ‚ÄĚno follow‚ÄĚ backlinks. Het verschil tussen deze twee is dat een backlink met een rel=nofollow geen ‚ÄĚpagerank juice‚ÄĚ doorgeeft naar de website waar het naartoe linkt.

Post Penguin update linkbuilding

Na de Penguin update is het zeer belangrijk geworden dat u niet al te veel backlinks hebt op dezelfde anker tekst. Het is dus zeer belangrijk dat u meerdere variaties van uw zoekwoord gebruikt als u gaat backlinken.

Wat is SEO?

Menig webmaster zal weten dat zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, dé manier is om bezoekers naar uw website te trekken. Er bestaan rondom SEO echter helaas nog steeds veel misverstanden. Eén daarvan is de waarde die wordt gehecht aan de verschillende aspecten binnen SEO. On-site SEO, dus de zoekmachine optimalisatie op de site zelf, wordt gezien als één van de grote drijfveren achter het succes van een website wat betreft zoekmachine optimalisatie. Ook wordt de leeftijd van een domein en het vertrouwen dat Google geeft aan dat domein wel eens als belangrijkste factor genoemd. Het is van groot belang dat u beseft dat er maar één onderdeel is binnen SEO dat zorgt voor het meeste effect op de zoekresultaten voor uw site in positieve zin: linkbuilding. Probeer dat feit te allen tijde te onthouden en laat u vooral niets anders wijsmaken.Alle factoren naast linkbuilding zorgen voor een goede basis en een mooie eerste indruk bij Google en andere zoekmachines. Linkbuilding komt daarbij om de daadwerkelijke plek in de zoekresultaten te bepalen. Met linkbuilding is het mogelijk om die prachtige eerste positie te bemachtigen, zonder linkbuilding hoeft u daar niet eens over na te denken. Zorg ervoor dat u constant bezig blijft met het ontvangen van backlinks naar uw website op andere sites. En realiseer u tegelijkertijd hoe belangrijk die backlinks zijn. Vraag om de juiste ankerteksten en de mooiste plekjes voor die backlinks, dat zorgt voor de beste resultaten.

Begin rustig, mail een paar webmasters met de vraag of uw link op hun linkpagina mag komen. Dat doet u vervolgens steeds vaker en uiteindelijk probeert u zo veel mogelijk plekken te bemachtigen waar een link naar uw website staat. U zult zien dat u dan de posities in Google krijgt waar u altijd van droomde. Kijk voor informatie op linkbuilding24.nl